Vysoké aslo (streptokok)

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO (leden 2012) - momentálně hodnoty kolem 738 (únor 2013). Obvodní lékařka mě léčila měsíčně pendeponem - celkem 10 dávek a hodnota ASLO se téměř nepohnula. Poslala mě tedy na infekční a tam mi bylo bez vyšetření řečeno, že to nemám řešit, že další léčba by mi stejně nezabrala a pokud nemám v rodině revmatickou horečku, tak to pro mě není nebezpečné. Teď je to cca 4. měsíc po dobrání pendeponu a měla jsem angínu a beru Penbene. Dnes na ORL nenašli nic kromě zánětu hltanu. Na výtěru nalezli pouze dva bacily, které neberou jako nález. Zajímalo by mě, jak se tohoto vysokého ASLA dá zbavit a pak mu následně předcházet. Nechci být každou chvíli nemocná a chci se hlavně vyhnout následným možným potížím (aby nebyly napadeny ledviny, klouby, srdce). Už si s tím vážně nevím rady, když pendepon nezabral. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji imunologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: