Vysoké aslo, syn 12 let

Dobrý den, můj syn (12let) prodělal před rokem a půl léčbu pendeponem pro vysoké ASLO, strep. angínu neměl, měl jen opakovaně streptokoka v nose a chronickou rýmu, byly mu ostraněny nosní mandle, po léčbě pendeponem kleslo ASLO na 600. Má bolesti kloubů, proto jsme navštívili ortopeda, bylo nám řečeno, že se jedná o růstové bolesti (syn aktivně sportuje 3xtýdně basketbal). Jelikož bolesti přetrvávají, požádala jsem prakt. lékařku o znovu odebrání ASLO po roce a výsledek je vyšší 740, brala mu i nějaký test na revma a výsledek byl nízký. Kromě bolestí kloubů nebyl syn 2 roky vůbec nemocný. Tak bych se chtěla zeptat. Je možné, aby měl slále vysoké ASLO a přitom mu to v jeho organizmu nijak neubližovalo, resp. mám dál pátrat po příčině vysokého ASLO nebo se spokojit s tím, že nemocný nebývá?????? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšší ASLO obvykle svědčí o prodělané streptokokové nákaze a přetrvávání reakce na nákazu v organismu, což může znamenat poškození kloubů a/nebo ledvin. Málokdy je vysoké ASLO jen tak, samo o sobě. Nepíšete o vyšetření ledvin, proto pokud by dosud nebylo provedeno, je podle mého názoru vhodné ho doplnit. Také je vhodné sledovat dále hladinu ASLO a zdravotní stav celkově.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bez problémů | Od: Martin Buchta | 2.4.2015 15:33
Dobrý den,

jen jsem Vám chtěl dát vědět, že můj syn má také několil letzvýšené ASLO, aniž by měl jakékoliv problémy (kromě viróz). Naše doktorka radí, že pokud není problém, tak není co řešit. Nicméně po dohodě s ní zkoušíme čínskou medicínu.

kdyžtak napiště na e-mail. rád si vyměním zkušenosti.

Martin Buchta
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: