Vysoké aslo u dcery

Dobrý den U dcery, nyní již 13let,v roce 2011-2012 prodělala 6x angýnu z vysokými horečkami pokaždé byly podány antibiotika a na jaře byl proveden krevní rozbor kde se zjistilo zvýšené aslo 2174,byly jsme odesláni na ORL kde nám byl 9x podán penapon, po ukončení této láčby bylo hodnota asla 800,v roce 2013 byla stále hodnota 800,odeslána na imunologii kde jsme braly 3měsíce antibitika a hodnota neklesla,v květnu byly dceři vyndány mandle a po půl roce hodnota stále 800,bylo nám řečeno že se to časem samo sníží a nyní je to již 2roky ač je dcera zdráva má hodnotu asla 1500 a naše dětská lékařka odmíta provést jakékoliv testy,vyjádření nikdy se stím nesetkala,a nyní má otázka je tento postup správný? nevím co dělat ani kam se obrátit,děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ASLO je parametr, který vypovídá o tom, že se člověk setkal s bakterií zvanou streptokok. Jiný význam nemá. Pokud dcera podstoupila tonsilektomii, byl pravděpodobně odstraněn fokus. Nyní může být streptokok opět někde v jejím těle. Důležité ale je, zda má nějaké klinické potíže. Pokud ne, není potřeba "léčit" laboratoř. Pokud potíže jsou, bylo by vhodné vyšetřit imunitu a schopnost organizmu zvládat bakteriální infekce a léčebně ji posílit pokud je nedostatečná.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: