Vysoké crp

Prosím o radu.Dcera se dlouhodobě léčí se sarkoidózou plic,nyní bere Medrol 2mg ob den.Zároveň má velmi vysoké CRP posledně 117.Paní doktorka na plicním vylučuje,že by příčinou byla sarkoidóza,zároveň byl potvrzen zlatý stafylokok ,,v prosinci,a přeléčen Augmentinem.Potom CRP kleslo na 20,aby po měsíci zase vystoupal na 70.Nyní,jak jsem psala na 117.Opet má dcera naordinován Augmentin dvě balení.Obávám se,že ani to nepomůže a ráda bych věděla,zda existuje možnost,jak prokázat,co je příčinou vysokého CRP,v případě že se jedná o stafylokok,jak se ho zbavit.

Odpověď odborníka:

CRP je nespecifický ukazatel zánětu. Jestliže paní doktorka vylučuje, že příčinou je sarkoidóza, je potřeba pátrat po jiné příčině. Je třeba se zamyslet , jestli nemá dcera nějaké jiné známky zánětu. U zlatého stafylokoka je důležité znát jeho citlivost na antibiotika, aby byl účinně léčen. Přeji hdoně štěstí. dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: