Vysoke endometrium a bolesti v prsiach

V ramci preventivnej prehlaidky lekarka zistila vysoke endometrium (5,5 mm), okrem toho v poslednych 2 tyzdnoch mam v prsiach pocity napatia ako v tehotenstve. Som uz po 60 a tehotenstvo neprichadza v uvahu. Bola som odporucena na hysteroktomiu, vysledky budem vediet asi o mesiac. Doteraz som ziadne tazkosti nemala (okrem malych myomov), takze som s tym znepokojena. Po 7 rokoch som na odporucanie lekarky prestala uzivat liek so zlozkou Tibolon. Suvisi napatie v prsiach s vysokym endometriom a po zakroku by sa to mohlo upravit? Aka je prognoza? Co mohlo sposobit tieto tazkosti? Dakujem za odpoved. Eva

Odpověď odborníka:

Nevím,zda máte na mysli hysterectomii nebo spíše hysteroskopii což je pravděpodobnější,rozhodující bude histologie, bez ní není možno udělat závěr, pocit pnutí v prsou může být vedlejší účinek Tibolonu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: