Vysoké hodnoty tsh

Dobrý den paní doktorko,rok jsem po operaci štít. žlázy.Ta mi byla i s nezhoubným nádorem odebrána.Dnes se mi dostal do rukou výsledek krevního testu,kde TSH má hodnotu 8.780,T4 16.5.Necítím se moc dobře,jsem stále unavená,podrážděná,ospalá a co mě děsí,opět mi padají vlasy.Užívál Lethyrox 125. Před operací mi vlasy také padaly ,pak se to upravilo a teď znova. Bojím se,že se opět objeví nádor.Když jsem pověděla lékaři při minulé kontrole,že se takto cítím,odpověděl něco ve srandě o jarní únavě.Pan doktor je srandysta,ale já se fakt bojím. Prosím,jsou tyto hodnoty jen málo zvýšené,nebo to není běžné? Děkuji za váš čas. Jaroslava

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po operaci štítné žlázy je u některých pacientů běžné, že jejich potřeba levothyroxinu se v čase mění. U někoho je nutné zvyšovat například na zimu, někdo si dávky upravuje podle toho, jak se cítí...Takže kolísání není nic nenormálního a a vyšší hodnota TSH rozhodně nesvědčí o tom, že štítná žláza opět roste. Svědčí to pouze o tom, že nemáte dostatečně vysokou dávku Letroxu...že byste potřebovala zřejmě trošku víc. Možná by stačilo, kdybyste si několikrát v týdnu...třeba 3x...vzala dávku 150ug. Ale to by měl stanovit váš lékař. Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: