Vysoké ige,doplňující informace

Dobrý den,chtěla bych Vám poděkovat za rychlou odpověď.Žít v nejistotě a několik nocí nespat.....Ráda bych doplnila informace,které zmiňujete.Žádné příznaky alergie nemám,rýma,ekzém,svědění nic.Na parazity byla stolice dělaná,ale bylo mi řečeno,že se to také nemusí nemusí podařit zachytit.Bylo mi to dělané z toho důvodu,že jsem měla bolesti břicha nahoře a poté průjem.Paní doktorko Vy si myslíte,že bych mohla být nemocná leukémií?ale ostatní výsledky jsou v pořádku.Posl.14 dnů,když smrkám se mi objevuje krev v jedné nosní dírce.Co mám dělat,když alergolog říká,že není důvod to řešit?V prosinci,když mi byly dělané testy na IgE jsem měla hodnotu necelých 5000,v lednu jsem byla přeočkovaná proti kl´íšťovce a teď jsou hodnoty o tisíc zvětšeny?Nemohlo by to na to mít vliv?Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze dle zvýšené hodnoty IgE se nedá konkrétně určit diagnosa tedy ani leukemie. Pokud by se žádná jiná příčina zvýšené hodnoty nenašla a máte i vysokou hodnotu eozinofilů v krevní obraze, tak bych hematolgoické vyšetření doplnila. Je pravda, že z jednoho vzorku stolice se opravdu nemusí parazitární infekce zachytit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: