Vysoké ige,vysoký eozinofil

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda může vysoké IgE 5980,eozinofil 26 a lymfocyt pouze 20 znamenat něco závažného?Roztroušená skleróza?Zdejší alergolog říká,že není nutné to řešit,ale nemůže se něco zanedbat?Nemám žádné příznaky alergie,atopie nic.Mohl by toto způsobit dlouhodobý nedostatek vitamínu B12.Již několik let mi padají vlasy a občas mám bušení srdce,které trvá několik dní a poté opět ustane.Ostatní vyšetření Trombocyty,hematokrit,cukrovka,štítná žláza,borelia a IgA,IgG,IgM jsou v pořádku.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysokou hodnotu protilátek ve třídě IgE a eozinofilii, nacházíme nejčastěji u pacientů s alergií. Nevím, zda-li mátě nějaké klinické projevy alergie/ rýmu, svědění očí, kašel, GIT obtíže,kožní projevy.../. Vhodné by bylo doplnit kožní testy. Pokud byste byla zcela bez příznaků alergie, bylo by vhodné vyloučit parzitární onemocnění - stačí vzorek stolice odeslat na kultivaci í na parazity, ev. pokud i tak by příčina zůstala nejasná , doplnila bych hematolgoické vyšetření. Vysoká hladina IgE, eozinofilů nebývá u roztrouizšené sklerosy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: