Vysoké psa

Dobrý den paní doktorko, u mého tatínka byly zjištěny hodnoty PSA 1337, a při CT malé pánve prokázán zřejmě i nádor na prostatě a rozsev do uzlin a skeletu..ještě ho čeká vyšetření skeletu na nukleární medicíně,poté nastupuje operaci prostaty...ale prý pouze mu to umožní lépe močit..bude mu nabídnuta možnost odstranění varlal a následná konzultace na onkologii.....je vůbec nějaká naděje?Tatínek zatím o ničem neví:(..děkuji za odpověď Renata

Odpověď odborníka:

Nelze se řídit jen hodnotami PSA, rozhodující je vždy místní nález, potom nález vyňaté prostaty pod mikroskopem, histologie. Změny na dalších tkáních. Onkologická terapie následuje. Prognostika je vždy nejvíce nesnadná, ale je třeba počkat po provedené operaci a všech nálezech.Podle všech těchto výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: