Vysoké tsh

Dobrý den, byla mi náhodně zjištěna vsoká hladina TSH 20,6(před 2 lety hodnoty 0,9),zatím mi jiné vyšetření neporváděli. Na endokrinologii jsem objednaná až téměř za 3 měsíce. Jsem kojící matka (6mesiců), tudíž jsem padaní vlasů, lámavost nehtů unavu připisovala právě péčí o děti.Mezi další změny pozuruju zacpů, bez gutalaxu 2x týdně to nejde a v neposlední řadě třeštění hlavy a jakoby porucha videní je možné že vše je způsobené štítnou žlázou?? Obávám se vážnějšího onemocnění.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, tyto obtíže s danou poruchou funkce štítné žlázy souviset mohou. Pokud se cítíte hodně špatně, zahájit léčbu hormony štítné žlázy může i praktický lékař. Držím palce. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: