Vysoké tsh na počátku těhotenství

Dobrý den Po dlouhých měsících se mi podařilo přirozené otěhotnět a nyní jsem 4+3tt a čekám příští týden na UTZ. Před necelými ,3 měsíci mi byly zjištěny 2 větší uzly na lalocích ŠŽ s bldina TSH 4.6. Ihned hsem se objednala na ebdokr,m ale bohužel musím čekat 3 měsíce než na mé příjde řada. Nyní mi již do návštěvy endokr. zbývá 8 dní a já jsem si nechala udělat čerstvější rozbory krve na TSH, které během začátku těhotenství vyskočily na 6.6. Teď trnu, abych za ten týden kvůli těmto výsledkům o miminko nepřišla a nevím, com mám dělat. Okolí mě vyděsilo, že s takovými výsledky jistě potratím a já až do příštího týdne nemohu nic dělat. Jsou opravdu tyto hodnoty zralé k jistému potratu? Vysoké mám ůjen" TSH, ostatní hormony ŠŽ mám v pořádku. Mám brát jod nebo ne? Každý mi tvrdí něco jiného. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, hodnota TSH je zvýšena jen lehce, určitě se nemusíte bát toho, že určitě potratíte. To je naprostý nesmysl. Riziko potratu je sice zvýšené, ale jen nepatrně. O miminko se tedy nebojte, určitě budete oba v pořádku. Jod užívat můžete do denní dávky 150ug denně. Držím palce a přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: