Vysoké tsh v tehotenstvi

Dobry den, V 7tt+5 hned jak mi bylo potvrzené těhotenství mi byla odebrána krev na endokrinilogii a vysledky sdeleny ted v pátek 9tt+5. Se stitnou zlazou se lecim dlouhodobe.pred 10 lety operace a kompletní odstranění.Lecba letrox 150 1 rano. Zjištěné hodnoty Tsh 11,78, ft4 15,96, t3 1,08. Bez protilátek.leky jsem dnes okamžitě navýšila na 1,5 obden. po celou dobu těhotenské vitamíny, kde je 200 ug jódu.Před otěhotněním všechny hodnoty úplně v pořádku. Již jsem se ve Váši poradně hned v pátek ptala, jestli mohlo dojít k poškození plodu a bylo mi řečeno, že ano. Od té doby nemůžu spát a přes den se mi chce jen plakat. Mohlo dojít k vážnému poškození? Přišli jsme na to pozdě? Můžu zajít na nějaké speciální vyšetření, kde zjistí poškození? Budu muset na potrat? Moc se trápím. K endokrinologovi jdu až 13.1., týden před tím na krev, ale celé svátky nedokážu žít s tím, jak ubližuji našemu miminku...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opět mohu jen konstatovat, že vážné poškození miminka je velmi nepravděpodobné. Na potrat určitě nemusíte, zachytilo se to nejdříve, jak se v těhotenství mohlo. Speciální vyšetření zaměřené na to, jestli došlo k nějakému poškození plodu pod vlivem štítné žlázy bohužel neexistuje. Každopádně bych Vám doporučila přestat se nad tím tolik trápit, jelikož právě tím si pak můžete nějaké komplikace přivolat. Držte se.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: