Vysoký cholesterol a trygliceridy

Dobrý den,mám vysoký cholesterol a triglyceridy, momentálně jsem po operaci štítné žlázy, kde celá ex. Všichni v rodině ať už matka, ale i moje děti mají problém s cholesterolem, takže asi rodinné zatížení. Brala jsem léky statiny, které mi fungovaly, ale mám alergii na mléčný cukr a ten je bohužel v léku Atoris obsažen, nedělá mi tedy dobře. Existuje nějaký účinný lék, který by neobsahoval monohydrát laktosy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v lékárně mi sdělili, že by měl vyhovovat Apo-atorvastatin. To si prosím ověřte. Též si myslím, že takovýto problém rádi vyřeší ve Vaší lékárně. Srdečně zdravím V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Glukózový test u dospělých
Články: Glukózový test u dospělých
Při cukrovce (diabetes...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Články: Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Nadýmání a plynatost. Dvě...
Cestovatelský průjem
Články: Cestovatelský průjem
Při cestách do jižních...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: