Vysoký gradient

Dobrý den mám vrozenou srdeční vadu (Korig. transpozice velkých tepen) na kontrolu jezdím pravidelně do Brna Sv. Anně ale i v místě bydliště mám svého kardiologa.... A paní doktorka mi vždy řekne že mám vysoký gradient na kontrole (6.9.2011 byl 6-7, na poslední kontrole 24.5.2012 byl 4-5) říkala že to může bý z fyzické zátěže... ráda bych se zeptala jestli ten gradient můžu mít z toho že vykonávám zátěž na levou ruku. Pracuji jako švadlena šička na overolu (entlu) děkuji

Odpověď odborníka:

Podle mého názoru vámi uvedená práce nezatěžuje srdce natolik, aby vám během 3 měsíců stoupl gradient až na hodnotu kolem 7, což už je vysoký gradient značící těžší postižení. Doporučila bych vám návštěvu na specializované kardiologii, kde mají s touto problematikou zkušenosti, tedy v Nemocnici u sv. Anny.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: