Vysoký krevní tla, vysoků puls

Dobrý den, již měsíc se měřím, protože mě několikrát denně poleje horko a orosím se celá. Zjistila jsem, že mám permanentně tlak cca 160/110 a buls 100-120. Léčím se se štítnou žlázou, beru letrox 50 každý den, ale leta je na stejnom. Byla jsem naposled v září. Na tento zvýšený tlak mi obvodní lékařka dala Perindopril Mylan 4mg/zatím mám brát jen půlku. Tlak se snížil na v průměru 120/85, ale puls stále kolem 100. Hodně jsem tu četla, že za to by mohla moje štítná žláza. Mám v září mého endokrinologa na to upozornit, aby mi třeba udělal on větší vyšetření? Děkuji za odpověď Markéta - podotýkám, nadváhou netrpím, nemám sedavé zaměstnání, jsem kuřačka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zrychlený puls provází zvýšenou funkci štítné žlázy nikoli sníženou, se kterou se léčíte vy. Měla byste se nechat vyšetřit na kardiologii.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x