Vysoký krevní tlak

Dobrý den. Moje mamka (52) se již několik let léčí s hypertenzí. Užívala nějakou dobu Indap. Nyní užívá nějakou dobu Hypotylin, přesto stále mívá tlak kolem 150/80 někdy 140/100. EKG má v pořádku. Stěžuje si pouze na bolest hlavy, ale tu mívá od krční páteře jelikož má skoliozu. Nelíbí se mi, že když užívá léky na snížení tlaku a stále má tlak takle vysoký a doktoři s timnic nedělají i presto, že hrozí riziko. Poraďte co mám dělat? Maminka se s ničím jiným neléčí mimo tlaku.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, bude zapotřebí zahájit kombinovanou léčbu. Nastavit by ji měl maminky praktický lékař, při volbě typu antihypertenziva nutno zohlednit zásadní anamnestická data, klinický event. laboratorní nález, proto jsou tyto léky vždy vázány na recept. Existují i fixní kombinace léků - dvě i tři účinné látky v jedné tabletě - velmi pohodlné na užívání. Pěkný zbytek dne.

MUDr. Petra Koudelková
MUDr. Petra Koudelková

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Nemocnice Pelhřimov, oddělení vnitřního lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x