Vysoký krevní tlak

Skoro 10 let se léčím s vysokým tlakem, jiné obtíže nemám, jsem i dost hubená, na příčinu VT nepřišli, brala jsem lozap a během těhotenství jsem užívala Dopegyt, protože mám v plánu znovu otěhotnět,tak opět beru Dopegyt 3x1 tbl., před 2 měsíci jsem začala mít problémy s páteří a bolesti na hrudníku, jak jsem byla ve stresu měla jsem i někdy tlak 150/100, byla jsem 2x na vyšetření EKG i echo a vše v pořádku, přes den mívám tlak 120/85, ale večer mi někdy stoupne na 135/95, mám pocit, že to bývá i stresem z toho měření, jestli tlak nebude zase vysoký, měla bych zvýšit dávky nebo užívat 3x1 tbl.? Když jdu k Dr.,tak tlak je v pořádku, jen ten večerní je vyšší, přes den mám i 110/80.

Odpověď odborníka:

Bylo by ještě vhodné Holterovo vyšetření krevního tlaku. Zjistilo by se, zda jsou večerní hodnoty ovlivněny Vaší obavou ze špatného výsledku měření. Vzhledem k tomu, že popisujete souvislost se stresem, doporučovala bych Vám se zaměřit na zvládání stresové zátěže. Nejlépe s pomocí psychoterapeuta.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: