Vysoký krevní tlak

Mám zvýšený krevní tlak,užívám asi 5let Lozap 12,5mg.Mám období,že si musím brát jen půlku jinak se mi sníží tlak třeba i na 95/60.Když jdu na kontrolu k lékaři tak mám většinou tlak normální.Když jsem si ho vysadila,tak se mi během 3 dnů zvýšil až na 180/90.Neměla bych užívt jiný lék? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dávka Lozapu, kterou užíváte, je skutečně minimální (běžná je dávka 50-100 mg/denně), pokud však došlo po vysazení k rychlému zvýšení krevního tlaku, je diagnóza stanovena správně a nezbývá Vám než se léčit. Nepíšete, zda jsou krajní hodnoty - nízký či vysoký krevní tlak -provázeny i nějakými nepříjemnými příznaky (únava, bolesti hlavy, závratě, slabost). Považoval bych spíše za výhodu, že k léčbě Vaší hypertenze stačí tak malá dávka (a nejedná se tedy o závažný stupeń hypertenzní nemoci), navíc jste zřejmě schopna si dávku sama upravit při nečekané výchylce hodnoty krevního tlaku. Z těchto důvodů bych lék ani osvědčenou dávku neměnil. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: