Vysoký krevní tlak

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 29.8.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vysokého krevního tlaku. Je mi 23 let, a už kolem 15 let jsem měla neléčený zvýšený TK. Nyní jsem byla u své obvodní lékařky, která mi po prvním měření TK (150/90) nasadila Tritace Betaloc 10mg. Jelikož jsem zdr. sestra, nechala jsem si u známe udělat Holtera, kde jsem celých 24 hod. měla TK opravdu vysoký. Nejvyšší hodnota byla 170/100, kdy jsem byla v klidu a cítila se v pořádku. V nočních hodinách se tlak snížil na denní normál 120/80. Poté mi byl nasazen Micardis, po kterém se mi motala hlava. Poté změna na Tritace 10 mg, kdy týden 0-0-1/2, po týdnu 1-0-0 - hned při této první ranní dávce jsem zkolabovala, tudíž jsem léky vysadila. Byla jsem na interních vysetřeních, kde se nic nenašlo. Od té doby jsem u lékaře raději nebyla. Mám pocit, že by se mohlo jednat o kolísavý TK, ale lékařka to díky příznakům (hodně časté motání hlavy, jeden den krvácení z nosu) nebere v potaz. Nehleděla ani na antikoncepci. (Syndrom bílého pláště nemám) :) Ráda bych měla v brzké době dítě a vím, že hypertenze v těhotenství není žádná sranda. Vím, že bych se o tom měla pořádně poradit se svou lékařkou, ale jak jsem popsala, nehledí na spoustu věcí. Můžete mi tedy nějak poradit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji podrobné kardiologické vyšetření, které se ale asi bez žádanky od praktické lékařky neobejde.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: