Vysoký krevní tlak

dobrý den, nyní jsem 30 týden těhotenství, při návštěvě gyn. poradny mi byl naměřen tlak 176/95, před tím v normě. chtěla jsem se zeptat, zda by mohla být příčinou takto vysokého tlaku horká koupel, cca. hodinu před měřením tlaku. byl mi nasazen DOPEGYT 1-0-1/2 a MAGNESIUM 1-0-1.bohužel jsem zapomněla lékaři říct, že jsem před tím měla horkou koupel. ještě jsem se chtěla zeptat, proč mi bylo předepsáno magnesium, je to také léčba kvůli tomu tlaku?a pokud by ten vysoký tlak byl naměřen takto vysoký kvůli té koupeli, jinak v normě, nesníží mi lék dopegyt tlak na tak nízký, že by to ublížilo nějak miminku? předem děkuji za odpověď. s pozdravem Lucie M.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravděpodbně ho lékař přeměřil i později a byl naměřen opakovaně, horká vana by po hodině vliv mít neměla, na druhou strahu horkou vanu si nedávejte, abyste nezačala krvácet...jen příjemně teplou..magnesium se dává také ke snížení tlaku, stejně jako dopegyt.(ten je silnější). pokud byste měla pocit, že jste slabá, točí se Vám hlava , informujte svého gynekologa.pokud máte možnost měřit si tlak doma sama, bylo by to ideální..přeměřte si ho tak 3x za den.pokud by hodnota byla vyšší než 140/90 opakovaně, bylo by vhodné navštívit gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x