Vysoký krevní tlak

Dobrá den, má mamka (78) utrpěla tříštivou zlomeninu hlavice pravé pažní kosti po epyleptickém záchvatu z rozvratu prostředí(minerály,po zvracení a průjmu).Můj dotaz se týká tlaku.Ráno bere Lokren 1x,Lusopress 1x,Micardis 80 1x,Tegretol 1x a prašek na dia.Tlak po této kombinaci měla v 10h cca 140-150/80, nicméně kolem 15h už 180-200/80. Po návštěvě u p. Mudr. dostala navic amicloton, ten tlak srovnal, nicmene jsme ji museli odvezt do nemocnice kvuli hyponatremii a hypochloremii.Tam ji vysadili amicloton,ale problem s odpolednim tlakem pretrvaval.Pri dalsi navsteve p. Mudr. predepsal na obed cynt 0.4. Ten tlak srazil po 2h na 133/66(neprijemne pocity asi z nizkeho tlaku), ale v 18h uz opet mela 180/80. Mohu cynt 0.4 rozdelit do dvou davek ,na obed 1/2 a vecer 1/2.Zda se mi, ze na obed pusobil moc agresivne a vecer zase jakoby nepusobil, nebo mam pokracovat v davce 1x na obed a telo si "zvykne".Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Cynt se dá rozdělit do dvou dávek, ale obvykle ráno a večer. S dávkováním léků by však neměl experimentovat nelékař. Také nevím, jaké odbornosti je lékař, který mamince léky ke snížení vysokého tlaku upravuje. Tuto léčbu by v případě vaší mamniky měl totiž upravovat spíš internista či kardiolog než praktický lékař.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: