Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chci se zeptat, 1) zda je možné, aby důvodem vysokého krevního tlaku (140/95) byl problém s bederní páteří - ztuhnutí. Po odstranění by se měl tlak dostat zcela do normálu a doposud užívané prášky - Tenoloc by pacient užívat nemusel. 2) Tenoloc prý nebyl správně zvolen jako lék na vysoký krevní tlak - užívá se prý při arytmii. Děkuji za obě odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lék Tenoloc je nasazen správně - používá se k léčení vysokého krevního tlaku a zúžených cév na srdci (syndrom angina pectoris) - vysvětlení: Tenoloc zpomaluje srdeční frekvenci a snižuje spotřebu kyslíku v srdci. Tím zmenšuje pravděpodobnost vzniku záchvatu anginy pectoris a dochází také k poklesu krevního tlaku. Neznám podrobněji vaše nálezy, proto se na konkrétní dotazy ptejte vašeho lékaře, který vám léčbu nasadil. S bederní páteří nemá vysoký tlak žádnou souvislost, jde o onemocnění cév. Pokud se snažíte léčit svoje onemocnění komplexně, jistě vás lékař poučil o významu diety při hypertenzi - informace naleznete ZDE: http://www.zdrava-rodina.cz/med/med999/med999_9.html Vyšla i kniha Dieta při hypertenzi, autorem je Lubomír Kužela -je velmi vhodná pro každodenní použití a najdete tam spoustu inspirace a odpovědí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: