Vysoký krevní tlak

Dobrý den. Již 12 let beru léky na vysoký krevní tlak (TRITACE 2,5MG+LOKREN 20 MG). Poslední dobou se mi zdá, že již nemají takový účinek. Slyšel jsem, že by se měly tyto léky po 10 letech měnit?Pokud ano, můžete mi poradit, jaké léky bych měl užívat? Léčím se ještě na astma a na cukrovku (pouze na dietě) Předem děkuji za odpověď. Miroslav K

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud léky fungují není důvod je měnit. Na tyto léky nevzniká rezistence a není je po určité době nutné měnit. V případě, že váš arteriální tlak není uspokojivě kompenzovaný, bude nutná změna medikace.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: