Vysoky krevni tlak

Dobry den pane doktore, byl jsem dnes u sestry premerit krevni tlak, jelikoz me bolela dnes celkem hodne boli hlava ( ale otazka z ceho to je, i pater nemam idelani, beru i kapky na snizeni nitroocniho tlaku, ten jsem byl taky premerit, ten je v poradku). Sestra u prakticke doktorky mi namerila dnes tlak 140/98, coz je zvyseny. Chci se zeptat, jesti to muze byt ovlivneno tim, ze cestou k pani doktorce jsem sel sviznym krokem (neumim chodit pomalu), pak jsem sel jsem jeste po schodech a sestra me hned merila tlak. Jesti treba clovek nemusi byt chvii v kidu pred merenim tlaku. V roce 2013 mi merili asi 2 x tak a me jsem ho v poradku, zacatkem roku 2013 mi delali EKG a taky v poradku. Jinak se mam v pondeli stavit na premereni. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano máte pravdu, krevní tlak se má měřit v klidu. S pohybem stoupá přímo úměrně k tepové frekvenci (a tím pádem k intenzitě pohybu). O měření tlaku (též o léčení a prevenci) píšu na svých stránkách věnovaných pohybu a zdraví (http://vinduska.hyperlink.cz/fitness/fitness.htm#Hypertenze). Přeju pěkný den

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x