Vysoký krevní tlak koncem těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je nutné se znepokojovat, když jsem ve 38t (první těhotenství) a mám občas tlak kolem 138/83-86. Mám doma digitální tlakoměr. Byla jsem na KO na rizikovém oddělení a tam mi paní doktorka dala léky na tlak a v případě, že budu mít závratě, mžitky před očima a bolest hlavy mám přijet, jinak se prý rodit nechystám. Jenže tyto příznaky mívám třeba 2x do týdne, ale do dvou hodin přejdou, takže než tam dojedu, tak už bude vše OK. Mám se znepokojovat a raděj vždy jet? Četla jsem, že riziková hranice je 140/90 a ta druhá hodnota je důležitější. Předem děkuju za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, JAno! Doporučuji řídit se instrukcemi, které jste dostala od paní doktorky. Čím méně se budete strachovat a stresovat, tím nižší je pravděpodobnost, že kritický tlak přesáhnete.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: