Vysoký krevní tlak od těhotenství vs. antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se optat na další názor. Od půlky těhotenství jsem měla vysoký krevní tlak, dokonce kvůli preeklampsii jsem musela předčasně porodit a že jsem měla velmi těžký porod :-(. Nyní, půl roku po porodu, beru Bisoprolol a tlak mám super, ale chtěla bych opět brát antikoncepci. Moje gynekoložka mi samozřejmě HA nechce dát, ale já se nitroděložního tělíska bojím jako čert. Je vůbec možné zkombinovat Bisoprolol s nějakou HA? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stabilní léčená hypertenze není absolutní kontaindikací k používání jakékoliv HAK.... ale , komplikace s tlakem mohou evokovat další obtíže, kdy se pak atk opravdu nesmí...a ta preeklampsie taky bych vás přemlouval na tělísko, proč dráždit hada bosou nohou...

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x