Vysoký krevní tlak - sportovec - osteochondroza krční pateře,a chronický zánět štitné žlázy

Zdravím, z důvodu toho, že mi bylo pořád horko a měl jsem takové základní příznaky zvýšeného krevního tlaku,tak jsem se ho rozhodl řešit. Měl jsem holtra a průměr 165, večer mi ta první hodnota klesla jen o 3 %. Dostal jsem prášky Cerzap 8mg denně. Na endokriologii mi našli chronický zánět štitné žlázy a tak si myslím, že s tím může souviset. Jsem 20 letý sportovec, docela jsem se do teď stresoval, 3x týdně zvedám v posilovně a chodím i běhat a plavat. Bral jsem hodně kofeinu (káva,No produkty) i kreatin. ( mimo to mam i problém s krční páteři, kterou chodím uvolňovat na akupresuru. Stravu mám hodně dobrou, držím to kvůli svalům.. Konzumuji více bilkovin méně sacharidů a vyšší příjem zdravých tuků ( lněný olej - nově ) atd. Jsem objednaný k místnímu kardiologovi a i tak se chci zeptat a slyšet Váš názor. S pozdravem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že když trochu zvolníte, možná Vám krevní tlak poklesne. Pokud hodně sportujete, jste v zápřahu, tak máte vyšší krevní tlak. Nemyslím si, že onemocnění štítné žlázy bude souviset přímo s krevním tlakem. Uvidíte, jak dopadne vyšetření u kardiologa. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
štítná žláza a vysoký tlak | Od: PharmDr.Aneta Glosová | 12.4.2017 10:38
pokud máte hyperthyreozu/tzn.zvýšenou funkci štítné žlázy/, je možné,že důvodem zvýšeného krevního tlaku je právě štítná žláza,pokud Vám dělali odběry z krve,bylo by to patrné z hodnot TSH,zvýšená psychická i fyzická zátěž štítné žláze taky neprospívá,takže bych rozhodně doporučovala ubrat se zátěží
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: