Vysoký krevní tlak v končetinách, tolur

Dobrý den, několik týdnů jsem měla vysoký krevní tlak - užívala jsem Toluru 40 mg 1-0-0. Po příhodě při vycházce, kdy jsem měla bolesti za hrudní kostí, pocit na zvracení, nemohla jsem dodechnout a ani se pohnout - trvalo cca 5 minut, jsem byla v nemocnici, dostávala léky na ředění krve a další léky. V klidu krevní tlak klesl až na 90/65. Proto mi při propuštění Toluru vysadili a teď mám neustálé bolesti hlavy a když si zkusím změřit tlak, tak na paži 140/80 a na zápěstí 170/110 (max.). Můžete mi prosím sdělit, zda se někdo zabývá i takovými případy? Cítím se hrozně unavená. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji rozhodně specializované kardiologické pracoviště, kde Vás budou nějakou dobu sledovat, + navíc tlakového i EKG holtera, pokud jste už neabsolvovala. Je možné, že Vaše stavy způsobuje i něco jiného než vysoký tlak, i když existuje i onemocnění, kdy tlak střídavě skáče z vysokých do nízkých hodnot - toto se pak léčí jinak, než klasický vysoký tlak.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: