Vysoký krevní tlak x porucha erekce

Dobrý den, jsem s přítelem 6 let, mně je 29, jemu 34. Náš sexuální život byl v prvních letech naprosto skvělý, sex téměř ob den. Přítel se ale před 2 lety začal léčit na vysoký krevní tlak a od té doby šel náš sex. život z kopce. Je pravda, že se nám v té době narodil i syn, začala jsem přemýšlet, zda to byla pro něj nebyla ta velká změna a třeba jsem ho přestala přitahovat /v roli matky/ nebo jde o souvislost s léčbou vys. kr. tlaku. V současné době spolu spíme tak 1x za 3 měsíce a i to je úspěch. Kupodivu se ale stane, že pak je to 2x za 2 dny a pak zas třeba několik měsíců nic. Nerozumím tomu, snažila jsem se s přítelem o všem si promluvit, ale není moc ochotný na toto téma se bavit, nevidí v tom problém. Když se o něco snažím, tvrdí, že je unavený z práce a podobné výmluvy, občas jakoby snad chtěl, ale k erekci nedojde nebo je slabá a hned odezní. Bere denně léky Accupro a Zorem. Mě osobně to v našem vztahu chybí, chybí mi ta intimita. Navíc teprve plánujeme svatbu a přitom já mám pocit, že spíš žijeme jak po 30 letech manželství než před svatbou a mám docela strach, aby to do budoucna stále klapalo. Ráda bych poprosila o Váš názor a o radu, jak něco začít řešit. Bohužel ale řešit chci něco jen já sama..

Odpověď odborníka:

Tyto obtíže mohou souviuset i s psychikou (přesně jak uvádíte - narození dítěte a vše, co s tím souvisí), i s terapií tlaku. Léky ovlivňují tlak krve i v pohlavních orgánech. Takže doporučuji zkusit změnu medikace, ale současně se znovu a znovu pokoušet o rozmluvu, i když je to partnerovi nepříjemné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejný problém | Od: Jana H. | 20.8.2010 07:47
Dobrý den, řešili jsme doma úplně stejný problém. Po narození dcery se náš sexuální život změnil, resp. vytratil. O problému jsem s manželem hovořila opakovaně, protože mě to trápilo a kladla jsem si mnoho otázek: zda je to mnou atd. Nakonec se mi podařilo manžela přemluvit, aby navštívil lékaře. Zjistili, že má cukrovku, která byla důvodem jeho snížené sexuální aktivity. V současnosti manžel občasně užívá Cialis, a náš problém se tímto částečně vyřešil. Hlavně že vím, že na vině nejsem já.
reagovat
Zorem | Od: Bob | 24.11.2014 03:36
Beru jiz 20let a neni problem
reagovat
Zorem | Od: Bob | 24.11.2014 03:35
Beru jiz 20let a neni problem
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: