Vysoký krvný tlak a závraty 2 týždne po chorobe

Dobrý deň, pred 2 týždňami som dostal nádchu. V ten istý deň sa k tomu pridali teploty, ktoré boli dosť vysoké...39 st. Na druhý deň som išiel k doktorke, dala mi antibiotiká Xorimax 500. Zobrala mi krv, kde som mal vysoké CRP. Za dva dni mi však večer začala trocha bolieť hlava. Neskôr to bol tlak v oblasti ľavého spánku a dokonca som aj odpadol. Na pohotovosti mi povedali, že som dehydrovaný a mám užívať nejaké minerály. Na druhý deň mi volala doktorka aby som išiel na krčné, kde nič lekárka nezistila. Poslala ma aj na RTG nosových dutín = čisté. Predĺžila mi užívanie antibiotík a postupne mi bolesť hlavy-tlak prestali. Teraz po dvoch týždňoch sa mi to z ničoho nič vrátilo večer späť, keď som si fúkal nos. Zahmlilo sa mi pred očami a potom mi začali tŕpnuť nohy a ruky, trocha aj líca. Mal som vysoký tlak 150/70 a tep dokonca až 110. Myslel som si, že do rána mi to prejde ale ráno mi nebolo o nič lepšie. Tlak vysoký aj tep. Pitný režim dodržiavam lebo za deň vypijem aj 3 litre vody. Prosím Vás o radu. Mám 16 rokov a bojím sa toho. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k vysokému krevnímu tlaku si zasluhujete podrobné interní vyšetření, domluvte se se svojí praktickou lékařkou, aby vás poslala na internu k podrobnému vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: