Vysoký nitrooční tlak a kontaktní čočky

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli může občasné nošení kontaktních čoček zhoršit vysoký tlak v očích nebo způsobit nějaké problémy. Mám vysoký tlak v očích kvůli silné rohovce. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nošení kontaktních čoček nemá žádný vliv na hodnotu nitroočního tlaku a nemusíte se tedy obávat je z tohoto důvodu nosit.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: