Vysoký pulz

Dobrý den. Mám dotaz ohledně vysokého pulzu. Na začátek chci říct, že mám roční dítě, celý den jsem v poklusu a taky jsem chronický nervák. Mívám pulz v klidu kolem 86-96. Když mi ho měřili v nemocnici měla jsem 77. Ted ale když si ho měřím bývám dopředu vynervovaná jestli ho zas nebudu mít vysoký a tím pádem mi asi nervozitou stoupne. Někdy mám i 104-Chci se zeptat co můžu proti vysokému pulzu dělat(pokud ho tedy nemám z nervů)a a jaké jsou rizika vysokého pulzu. Na preventivní prohlídce v roce 2009 vše v pořádku. Mám 26 let, 170cm a vážím 58kg. Jinak zdravá. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kairo! Pokud vás trápí jen počet tepů vašeho srdce za minutu není vůbec třeba, abyste si dělala starosti. Hodnota 104 není nijak závratná, je spíše hraniční, a pokud jste, jak píšete, už dopředu nervózní kolik pulzů za minutu napočítáte, je to hodnota v podstatě normální. Při nervozitě totiž tepová frekvence stoupá a jedná se o zcela přirozenou reakci vašeho těla na stres. Pokud tedy nemáte jiné potíže je vše v pořádku a není třeba abyste si tep vůbec měřila. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: