Vysoký tep

Trápí mě vysoký tep,díky kterému je mi zle.Beru léky na vysoký tlak/už cca 2 roky/,který mám při braní v normě,ale tep mám v klidu z ničeho nic kolem 103,hlavně je mi ale dost špatně a musím si vzít další půlku prášku aby se mi ulevilo.Internista mi řekl že mám přijít na kontrolu v lednu,tj. za půl roku.No to snad ne,to nemůžu vydržet když je mi 2x,minimálně jednou takhle dost špatně.Na jakého lékaře se mám obrátit o pomoc.Nebo co dělat proto aby mi zle nebylo,nedá se to vydržet,prášek také nezabírá moc brzy,jsem zoufalá...Je takový tep mému tělu nebezpečný?Kdyby to nebylo denně,tak to snad nějak překonám,ale takové stavy mám denně.Děkuji za odpověď,Miriam.

Odpověď odborníka:

Bohužel nepíšete, jaké léky na vysoký tlak berete, jsou léky, které působí jen na tlak, ale také léky, které působí nejen na tlak, ale současně snižují pulz. Též nepíšete, jestli vám kardiolog vyšetřil Holter vyšetření, ECho, případně ergometrii. Vaše potíže se řeší na kardiologii, kde jste již byla, jiná specializace není. Pokud je vám stále špatně, váš stav včetně dosavadních vyšetření prokonzultujte s praktickým lékařem. Řekne vám i o lécích, které pulz snižují. Je potřeba dovyšetřit i štítnou žlázu, pokud ještě není vyšetřena. Vaše potíže mohou i psychického rázu, i v tom vám praktik může pomoci. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: