Vysoký tep

Byla jsem na preventivní prohlídce u lékaře, kde mi naměřil tep 100 za minutu. Preventivně mi dal (bez předpisu a nějakého vyšetření) Rivocor 5, 1/2 tablety ráno. Je normální, že se takhle dávají tablety bez předešlého vyšetření?? Mám strach si vůbec nějakou vzít. Je mi 29. Děkuji za odpověď. Eva

Odpověď odborníka:

Vybaven informacemi, které jste mi poskytla, musím souhlasit, že to je zvláštní. Je pravda, že tep 100/min je v klidu nápadně vysoký a že Rivocor, což je betablokátor, neboli lék, který blokuje adrenalin, puls zpomalí. Úplně tam ale chybí úvaha, proč je puls zrychlený - může to být varovný příznak něčeho jiného. A jeho pouhé potlačení lékem nic neřeší, může být i nebezpečné. Předpokládal bych ale, že Váš lékař neuvažoval úplně takto jednoduše a naivně. Současně ale nemyslím, že Vy byste byla nějaká hysterická stěžovatelka. Tak mi prosím poskytněte více informací. V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: