Vysoký tlak

Dobrý den, mám na Vás dotaz,8 let mám vyoperovanou štítnou žlázu beru Letrox kontrola hormonů v pořádku.Při prohlídce na interně naměřen krevní tlak 140/100 další kontrola u praktika 150/100. Teď jsem chodila na rehabilitace s krční páteří RHB ukončena žádné zlepšení.Mudr. na interně řekl že mám po rehabilitacích chodit na přeměření tlaku k praktické Mudr.a pokud neklesne tlak mám se ozvat, že by to mohola dělat krční páteř.Léky by to prý zatím neřešil jen úpravou stravy. Beru ještě antidepresiva Olwexya, mám obavu s léků na tlak aby neovlivnili antidepresiva.Jsou nějaké bylinky co by pomohly?Děkuji pěkně za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím se, že zvýšení krevní tlak není od krční páteře. Pouze v případě, že by Vás krční páteř bolela a z toho máte zvýšený tlak. Na snížení krevního tlaku se doporučuje snížit příjem soli v potravě, pravidelné cvičení, cca 20 minut denně, redukce hmotnosti, pokud je to Váš případ. Poté nastupují léky. Určitě jsou byliny, které snižují krevní tlak, ale v této problematice se neorientuji.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: