Vysoky tlak

Dobrý den.. je mi 39 let asi před 8mesici jsem si zlomil nohu ,dopoledne jsem vypil 5 kafe,zadna voda ani jidlo v nemocnici jsem při nasazeni teple sadry omdlel od te doby když jdu k doktorovi je mi zle.Asi 3 mesice me trapi vyšší tlak. zacalo to den před operaci žlučniku .při nastupu tlak 130-80,,,,,,sestra mi v noci namerila tlak 200-110..a rano před operaci 145-95..od te doby mam problémy .. začalo me pichat na hrudi..potim se. mota se mi hlava.v krku mam stále knedlik...minulý tyden tlak 145-90..Vyšetreni .EKG ,tlakovy Holtr, srdecni holtr.štítná žláza i odber na vapnik vše v pořádku po operaci jsem prestal kourit operace 17.2 2015 doporuceni od lekare prestat pit kavu .a změna stravy.. žadné léky....Stále se necitím dobře -příští mesic odlet na dovolenou ...Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, s doporučením lékaře rozhodně souhlasím, úprava životního stylu je ve snaze o kompenzaci krevního tlaku klíčová. S kouřením jste přestal, což je velmi správně, kávu byste rovněž měl zredukovat maximálně na dvě denně, máte-li nadváhu, pak se jí pravidelnou fyzickou aktivitou zbavit. Pokud ani po těchto opatřeních nebude tlak krve optimální, přichází na řadu farmakologická léčba s nasazením léků. Radila bych se tímto řídit a s dostatečným předstihem před odjezdem na dovolenou se nechat znovu zkontrolovat. Zdravím vás.

MUDr. Petra Koudelková
MUDr. Petra Koudelková

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Nemocnice Pelhřimov, oddělení vnitřního lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: