Vysoký tlak

Dobrý den.Je mi 60 let.Vždy jsem měla tlak v pořádku .Pak jsem delší dobu žila ve velkém stresu,byla jsem bez práce a manžel taky,odrazilo se to především na finanční stránce. Při prevent. prohlídce mi lékařka naměřila tlak 140/90 a nasadila mi Lozap.Nyní ale stresové období skončilo a já mnohokrát prosila lékařku ať mi Lozap vysadí,že bych to ráda zkusila bez něj.Lékařka ale tohle odmítá.Je nějaká šance,že bych mohla Lozap vysadit zkusit zda v beztresovém období nemám zpět svůj dobrý tlak? S Lozapem mám tlak 120/80.Mohla by nastat situace že v případě,že se mi tlak upraví budu mít s Lozapem nízký tlak nebo mi Lozap bude stále udržovat tlak na 120/90 ikdyž ve skutečnosti jej budu mít nízký? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste nikdy neměla bez léků vyšší tlak než 140/90, můžete zkusti Lozap vysadit. Měřte si krevní tlak 3x denně, cca 5 dní a uvidíte jaké budou hodnoty. Pokud se rozhodnete Lozap dále neužívat, bude vhodné to oznámit praktické lékařce. Ať je jasno. Ona Vám bude psát léky, které neužíváte, tato sitace je špatně.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: