Vysoký tlak

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - na tlak mám pilulku VALSACOR, tlak jsem měla jako "mladice", a před měsícem jsem podstoupila kolonoskopii, kde byly 3 malé polypy/histologie byla negativní/, od té doby mám vysoký tlak - i 180/120, byla jsem 2x na pohotovosti EKG normální, před rokem jsem měla i HOLTRA na tlak i na srdce, poslední kardiologickou prohlídku před 3 měsíci. Je mi vždy řečeno, že je to nervového původu. Někoklikrát za den mám tlak normální. První měření mám třeba vysoké a druhé a třetí v normě. Má se počítat první měření?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle doporučení se počítá průměr z 2. a 3. měření. Můžete mít zvýšený krevní tlak ze zvýšené nervozity, ale i tak je potřeba ho snížit. Zkuste se domluvit s praktickým lékaře, např. Valsacor navýšit na celou tabletu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: