Vysoký tlak

Měl,bych dotaz ohledně mého zdravot.stavu.Je mi 45let,váha105,vyš.182cm.Dlouhodobě se léčím z vys.krevním Tk,cukrovkou II.typ a LS vas pateře.Před třemi týdny,jsem byl hospitalizován s vys krevTK 205/100 a vzápětí ,jem skolaboval(viz.dokumenty)Chtěl,bych se zeptat zda-li dva nálezy s očního pozadí a ct mozku mohou ovlivnit psychický stav např.deprese a pod.Zda-li,bych měl podstoupit další vyšetření.Pak,bych se chtěl,zejména zeptat,zejména na pořízení vířivky.Vířivku v součastné době nepoužívám,protože mám obavu a nevím zda-li je pro mne vhodna za součastné situace,proto prosím o raduMá praktic.lékařka mne konkrétně nedokázala odpovědět.Ze zdravot.problémy bojuji dlouhodobě a snažím se dodržovat dietní opatření a pod..Nevím si rady,jak dosáhnout lepšího zdravotního stavu.Děkuji za odpověĎ

Odpověď odborníka:

Martine, rozvíjí se u vás tzv metabolický syndrom- tzn. že k vaší nadváze a velmi pravděpodobně špatnému životnímu stylu se přidávají (nebo již přidali) postupně další onemocnění jako jsou cukrovka, vysoký tlak... Nyní jste ve stadiu nastavování antihypertenzivní terapie (léčba vysokého tlaku), je tedy zapotřebí, abyste si pravidelně kontroloval krevní tlak a léčba se precizně nastavila. Teprve potom bych viděl vířivku jako zcela bezpečnou (výřivka v teplé vodě může způsobit pokles krevního tlaku). Deprese nesouvisí s vaším interním onemocněním, nález CT a očního vyšetření jsou bez závažné patologie . Je zapotřebí, abyste se začal více hýbat, chce to každodenní fyzickou aktivitu !! Nejméně 45 minut- přičemž doporučuji se u aktivity zapotiti a zadýchat ! Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: