Vysoký tlak

  • Dotaz od: Růžena Karlíková
  • Publikováno: 11.12.2009
  • uLékaře.cz

pane doktore, již několik let užívám léky na výsoký tlak, ráno Prestarium neo a večer Lusopress.Dokonce jsem nosila i Holter a nic se nezjistilo.Přesto mám občas převážně v noci bolest na prsou, která mě probudí.Při návštěvě lékaře a změření EKG nebyla žádná změna.Při použití Nitromintu bolest neustoupí.Musím si vzít něco na spaní abych to přečkala.Potom to nějaký čas přejde, ale nyní poslední týden mě to obtěžuje často.K tomu se mi přidala bolest jako žaludku v místech pod hrudníkem.Nemohu navštívit lékaře, protože je plno a termín mám až v lednu, tak tápu, čtu v knihách a vyčkávám.Existuje i jiné vyšetření srdečního svalu.Tlak je stabilizován např.144/95 děkuji Růžena Karlíková

Odpověď odborníka:

Nejprve by se mělo vyloučit onemocnění srdce - takže kompletní vyšetření vč. ECHO. Vaše obtíže mohou být ale i psychického původu, nepř. u tzv. panických atak se objevují tělesné obtíže , které připomínají nejrůznější choroby ( např. infarkt).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: