Vysoký tlak

DOBRÝ DEN ,POTŘEBUJI PORADIT OHLEDNĚ MÉHO TATÍNKA.UŽ VÍCE JAK PŮL ROKU TRPÍ VYSOKÝM TLAKEM.MÍVÁ I 220/120.BYL NĚKOLIKRÁT HOSPITALIZOVÁN V NEMOCNICI,KDE MU UDĚLALI TATO VYŠETŘENÍ.OBDĚRY KRVE A MOČI,EKG ,CT HLAVY ,LEDVIN A NADLEDVINEK,SONO BŘICHA,OČNÍ,UŠNÍ A NEUROLOGICKÉ VYŠETŘENÍ .VYŠETŘEN I TZV HOTLEREM.VŠE V POŘÁDKU.NYNÍ JE 5 DEN DOMA A TLAK MU OPĚT VYSKOČIL .CITÍ SE UNAVEN ,BOLÍ HO NEUSTÁLE HLAVA, OČI,PÍSKÁNÍ V UŠÍCH .JE DEN ODE DEN SLABŠÍ.BERE LÉKY NA TLAK ,BETASERC NA UŠI.JE ŠTÍHLÝ,NEKUŘÁK,NEPIJE.JEŠTĚ PRODĚLAL V PROSINCI BORELIOZU,NA KTEROU SE PŘIŠLO NA KONCI LEDNA.NA POŽÁDÁNÍ MU OBV.LÉKAŘKA PROVEDLA VYŠETŘENÍ ,KTERÉ PROKÁZALY,ŽE PŘECHODIL BORELIOZU.PROSÍM O RADU JAK POSTUPOVAT DÁL.PŘEDEM DĚKUJI

Odpověď odborníka:

To, že tlak po návratu z nemocnice stoupá, může mí t psychogenní příčiny. Takto vysoký tlak je samozřejmě velké riziko, doporučuji kombinaci antihypertenziv ( nevím, co nyní bere), někdy se kombinuje i 5 léků z různých skupin. Určitě navštivte znovu vašeho internistu. K tomu bych ev. doporučoala konzultaci s psychiatrem, zda nenasadit navíc nějaké anxiolytikum či antidepresivum.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: