Vysoký tlak

Pane doktore Vinduško chtěla bych se vás touto cestou zeptat jen nevím zda se tento dotaz hodí zrovna sem. Dnes o 8večer při uspání syna mě brněla pravá ruka ale spíše malíček po té co jsem vstala se mi ztěžka dýchalo měla jsem takov tlak na prsou po té se mi udělalo nevolno zamotala se mi hlava tak že jsem si sedla poté se mi zatmělo jsem si musela lehnout zkrátka vůbec to není příjemný pocit mám z toho strach . Měřila jsem si krevní tlak a byl 220 /164 a 55tepů. Předem mockrát děkuji za jakoukoliv možnou odpověd s pozdravem Gabriela

Odpověď odborníka:

Takto vysoký tlak, zejména diastolický, už může ohrožovat život - například krvácením do mozku. Správně jste stejný večer měla skončit na pohotovosti, možná i v nemocnici. Co se týče brnění v ruce, tak můžeme pomýšlet na lehkou mozkovou příhodu. U tzv. hypertenzní krize, kterou jste možná měla, sice takového neurologické příznaky nebývají, ale mohou. Také to teoreticky mohlo být obráceně - měla jste mozkovou příhodu, která vyvolala hypertenzi. Předpokládám, že to brnění už nejspíš odeznělo a nebude to pro Vás mít žádné následky. Měla byste ale asi kvůli tomu podstoupit nějaká preventivní vyšetření. Hlavní ovšem je, co nejrychleji léčit takto vysoký tlak.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x