Vysoky tlak

Dobry den!Dekuji za vcerejsi odpoved ohledne diabetu.Pisete,ze rhefluin neni pro me vhodny a ze bych mel brat jiny moderni.Problem je,ze jsem jich uz hodne vystridal a nedelaji mi dobre jejich vedlejsi ucinky.Doktorka se kvuli tomu vsteka a je velmi neprijemna.Pred peti lety jsem bral rano 5 tablet a vecer 4 tablety.Tlak byl stejne vysoky a me bylo parad spatne.Hruza.Problemy byly hlavne z uzkosti a erekci.Nejhorsi byl amlodipin.Taky nemuzu tenaxum,prestarium neo.Moc prosim,kdyby jste mi poradila nejaky lek,ktery by me vyhovoval.Snad je nejaky,ktery to nema napsany v letacku.Duvera v moji doktorku je nulova.Vas si moc vazim a dekuji.(psal jsem jiz vcera,ale myslim,ze se to neodeslalo)

Odpověď odborníka:

Milý Antoníne, pokud nemáte důvěru ve svoji praktickou lékařku, pak by nejlépe bylo lékaře změnit, důvěra je základ. Ale ne každý žije v Praze a má padesát doktorů na výběr. Takže pokud nelze Váš problém řešit přes praktického lékaře, mohl by Vám pomoci ambulantní internista. Asi bych na prvním místě vyzkoušela lék ze skupiny sartanů, např. telmisartan. Pokud by se to neosvědčilo, pak bych se prostě vrátila k Rhefluinu a neřešila to, protože normalizace krevního tlaku je skoro důležitější než hodnoty krevního cukru.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: