Vysoký tlak?

Dobrý den,začnu od začátku jednou sem byla v práci začla jsem jakoby rozmazaně vydět bušilo mě srdce bylo mě az na odmlení tak sem se snazila hodne pit a asi cca 2 hodinach to přestalo .Tyden jsem mela klid a pak sem jakoby furt blbě videla takovej divnej pocit az me zase bylo na omdleni bušení srdce.Druhý den mě to nedalo zašla jsem k doktorce tam me naměřili vyšší tlak EKG jsem měla v pořádku.Předepsali mi biseprolol 2,5ml půl tablety ráno a půl večer.Šla jsem na odběry ty mě vyšli pěkně hotler na tep a srdce mě vyšli v pořídku.Asi týden se mě motala hlava někdy i celý den večet to obvykle přestalo .Jako bych byla opitá takovej divnej pocit.Chodím na rehabilitace druhý den rehabilitací mě přestala motat hlava uplně.Doktor který mě poslal na rehabilitace si všiml že mám prý povyslí levý koutek že otvíram hůř pusu když mluvím.Zmých blízkých si toho nikdo nevšiml dokud jsem jim to neřekla.Nědo říka že tam mluvím normálně tak neví .Jeste čekam na ultrazvuk srdce a na neurologii moj ošetř lékařka říkala že to s motáním hlavy nemá nic společnýho ale že raději mě na neurologii posle.Když mě vyšli dobré vysledky s Hotleru tak sem měla pomalu vysadit prášky na tlak nejdřív jsem brala uz jen rano to bylo v pořádku a když jsem vysadila uplně tak ten den jsem chtela mit okna zase se mi začala motat hlava a měla jsem tlak 135na 90 a jendou i 135na 104 ale to jen jednou tak jsem si ihned vzala půlku prášku a začal se mě tlak snižovat a uz to je lepší.Já jsem hroznej hypochondr neco si najde nekde a uz myslim ze umiram mam desnej strach z rakoviny takze kdyz mi neco je hned si myslim ze umiram a myslim na to nejhoršé.Jinak mam docela stresují praci ,kolikrát se nestihnu ani za 9 hodin najist .Mohl by to zpusobit stres nebo co by to mohlo byt mam desnej strach.Tata a děda maji taky vysoký tlak babička ma zas nizka a matka ma v pohodě .Jinak skoro nepiji jednu dobu jsme kourila ale ted uz ne.dekuji za odpověd Nikola

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže mohou být od stresu a únavy. Uvidíte jak dopadnou vyšetření- UZ srdce a neurologické vyšetření, poté bude další postup. Vzhledem k vašemu věku je onemocnění srdce málo pravděpodobné. Nyní se to chce uklidnit, neměřit si pravidelně tlak, protože Vás to spíše znervózní. Bylo by dobré na to nemyslet, věnovat se něčemu jinému, možná to přejde samo.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: