Vyšší cholesterol

Dobrý den, je mi 20 let a gynekolog mi zjistil, že mám vyšší cholesterol 5,7, přitom dřív jsem to měla na 4. Je možné, že ta zvýšená hodnota byla z toho důvodu, že krev mi brali odpoledne a předtím jsem normálně jedla? Protože krev se má brát nalačno, tak by mě zajimalo, jestli není možné, aby to ty výsledky nějak ovlivnilo...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Natalie. Máte absolútní prvadu, odebírat krev na cholesterol nemá význam po jídle, měla by se odebírat na lačno. Výsledky lipidogramu posptrandiálně (po jídle) by se neměli brát v potaz.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: