Vyšší diastolický tlak

Dobrý den paní doktorko, mám prosím dotaz. Nedávno jsem byla u praktické doktorky a řekla mi, když mi měřila tlak, že mám trošku vyšší diastolický . Doma si ho občas změřím a mám např.: 124/80 , je to nějaké nebezpečné? Měla bych to řešit ? Už asi cca 4 roky mám občas hučení v uších, někdy slabší, někdy silnější, dnes jsem se probudila a měla jsem hučení v hlavě, ustává .. Nevím, jestli to také nemohu mít od páteře.. - Myslíte, že mám ten tlak řešit? Děkuji moc za Vaši odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, optimální tlak je 120/80, pokud netrpíte dalšími chorobami tlak do 140/80 je normální. Z jednoho měření tlaku se nedají dělat hned závěry. Pokud máte tlak např. po námaze 140/90 není to třeba taktéž řešit. "trošku vyšší diastolický tlak " je relativní pojem. Hučení v uších může mít mnoho příčin : krční páteř, problém ve vnitřním nebo zevním zvukovodu atd. Navštivte ev. neurologa a ORL lékaře.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: