Vyšší hodnota tepu

Cca 2 roky se léčim s vysokým tlakem,který mám po lécích/Amloratio 5mg,půl tablety ráno/v normě.Při běžné kontrole tlaku mě paní doktorka zjistila vyšší tep v klidu/95/ a různými otázkama potím-li se,zadýchávám se,mám-li bušení srdce apod.,což ano,mě odeslala na sono šťítné žlázy,výsledek vpořádku,také odebrala krev,hodnoty šťítné žlázy vpořádku,z krve zvýšený cukr 6,2 a vyšší cholesterol,hodnotu si nepamatuji.Dále pak na internu,kde mi dělali EKG,vpořádku.Změnili mi lék na tlak na půlku ráno Bisoprolol-ratiopharm 5 mg a když mi bude hůř.a zase budu mít vysoký tep,mám si vzít zase půlku večer.Ale,lékař mi neřekl od jaké hodnoty tepu už si mám lék vzít a nebo si ho ještě nemám brát.Ráno když se vzbudím mám tep kolem 90-95,po půlce léku spadne a mám kolem 89,přes den mám ale zase 90-95-103,většinou už od odpoledne a večer si beru druhou půlku léku,protože už je mi celkem zle.No ale je to už výše tepu při kterém si lék brát,nebo nemám?Takové hodnoty mám každodenně.Tlak mám v normě/120/80 apod./ale několikrát denně se mi na tlakoměru ukazuje symbol arytmie,v návodu je uvedeno že mám o tom informovat lékaře.To udělám,obvodní i na interně mají nyní dovolenou a já si léky dávkuji sama,protože nevím od jaké výšky tepu si lék mám brát nebo ne,navíc ten symbol arytmie.Lékař na interně mi řekl kontrola tak za půl roku.Jiné vyšetření mi nedělali,ani holtera,nic takového.Jak mám tedy postupovat a jak brát léky?Můžu tu druhou půlku večer denně?Internista mi sice řekl že kdybych měla vyšší tep,tak ano,neřekl ale co to znamená,od jaké hodnoty,ale také dodal,že to nebudu potřebovat.To nechápu,kdybych si večer lék nevzala tak bych asi nevydržela jak je mi zle.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Doporučila bych vám nyní užívat půl tablety Bisoprololu 5 mg i večer každý den. Normální hodnota tepu se pohybuje v rozmezí 60-90 tepů / minutu. Bylo by vhodné doplnit EKG Holter k ev. vyloučení srdeční arytmie. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy provází...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x