Vyšší hodnoty jaterních testů

Uctivě zdravím, před pár dny jsem zde psal, že jsem měl některé vyšší hodnoty u jaterních testů. Už delší dobu mě bolí hlava i záda, cítím se dosti slabý a permanentně unavený, pociťuji třes těla a poslední dny i svíravost v hrudníku a pálení kůže. Pan doktor mi zde hezky odpověděl, avšak poznamenal, že by bylo dobré připsat konkrétní hodnoty, tudíž tak činím: 12355 S_Glukóza 4.3 mmol/l (3.5 - 5.6) 01154 S_Bilirubin 39.8 µmol/l (4.7 - 24.0) 08574 S_Kreatinin 111.6 µmol/l (64.0 - 104.0) 01522 S_CRP 1.50 mg/l (0.00 - 5.00) 05132 S_TSH 1.411 mU/l (0.350 - 4.000) 11478 S_ASLO 115.1 kU/l (0.0 - 200.0) 11446 S_Revmatoidni faktor 17.1 kU/l (0.0 - 19.0) 00582 S_ALT 0.99 µkat/l (0.17 - 1.13) 00921 S_AST 1.84 µkat/l (0.00 - 0.75) 00543 S_ALP 1.50 µkat/l (0.60 - 1.80) 01961 S_GGT 0.32 µkat/l (0.20 - 1.30) 05272 S_Na 141 mmol/l (137 - 145) 05254 S_K 3.9 mmol/l (3.6 - 5.1) 05187 S_Cl 101 mmol/l (97 - 108) 14845 S_Odhad GF dle rovnice M 1.18 ml/s (1.50 - 2.00) 01673 B_Ery 5.90 10^12/l (4.00 - 5.80) 01991 B_Hb 181.0 g/l (135.0 - 175.0) 02095 B_Htc 0.520 1 (0.400 - 0.500) 04724 B_MPV 12.9 fl (7.8 - 11.0) Některé hodnoty jsem promazal, neb byly v normě. Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Jaroslave, z uvedených hodnot máte vyšší Bilirubin, AST - jaterní transamináza, tyto 2 parametry se týkají jater, a vyšší Kreatinin, ukazatel fungování ledvin. Jaroslave, užíváte nějaké léky, léčíte se dlouhodobě s nějakou chorobou? Jistě by pro začátek bylo vhodné provedení ultrazvuku jater, s pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: