Vyšší systolický tlak

Dobrý den, můj 15-ti letý syn(185cm/90kg) má ve večerních hodinách tlak 139-159/62-75. Je to v jeho věku normální? (Koupili jsme tonometr mé matce a abychom jí funkce mohli vysvětlit, měřili jsme si tlak. Když jsem u syna naměřila tyto hodnoty, provádím u něho měření pravidelně...)Za odpověď moc děkuji, H. S.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, horní tlak je opravdu na jeho věk vyšší až vysoký, ale dolní je v pořádku. Může to být i jeho konstitucí - kdyby se pokusil mírně redukovat svou hmotnost, podle optimálního BMI (body mass index, spočítejte si jej na tomto odkaze : http://www.vypocet.cz/bmi), určitě se tlak vrátí do normálu. Chlapec má podle vámi udané hmotnosti a výšky mírnou nadváhu a zde už hrozí mírná rizika zdravotní (zatím mírná, časem by se mohly přidávat další problémy...), která se mohou projevovat právě již vámi vypozorovaným a změřeným vyšším systol. tlakem. Tlak na zhubnutí reaguje jednoznačně dobře, nejprve bych tedy zkusila redukci hmotnosti, léky a podrobné vyšetření vždycky následují až po dietních opatřeních. O možnostech hubnutí ( samozřejmě spolu se zvýšenou tělesnou aktivitou - pohybem jakéhokoli druhu) se poradte s dietologem, výživovým poradcem anebo je dobré i sledovat pořad na iprima - Jste to,co jíte /tuším, že jde ve čtvrtek/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: