Vysšš hodnota tsh v těhotenství

Dobry den, chtela jsem se zeptat, uz cca 6 let se lecim s hypothyreozou. Uzivam Euthyrox 50 1 tabletu denne, v zimnich mesicich dle odberu vetsinou 75 1tbl. denne. Nyni jsem v 12. tydnu tehotenstvi, tento tyden jsem byla na odberech a laborantka me upozornila na vyssi hodnotu TSH. Moje endokrinolozka ma zrovna dovolenou. Jdu k ni az v pulce pristiho tydne. Co to pro me znamena? Budu muset uzivat vyssi davku Euthyroxu z 50 na 75, rozumim tomu dobre? Nechci ohrozit plod a cekat tyden, nez bude mit dr. po dovolene mi prijde dlouha doba. Dekuji Vam za pochopeni a odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství nároky na funkci štítné žlázy výrazně stoupají, takže pokud laboratorně byla zjištěna zvýšená hladina TSH, určitě neuděláte chybu, pokud si zvýšíte dávku na 75ug hned ještě před návratem vaší lékařky. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: